Posted on

Sesama Mara – Deepavali

Dalam berkongsi keceriaan bersempena sambutan Deepavali di bawah program CSR kami, Sesama Mara baru-baru ini, Air Selangor telah menyumbang barangan keperluan asas seperti makanan, barang keperluan sekolah, perkasas elektrik dan kelengkapan rumah kepada 137 kanak-kanak dari tiga buah rumah kebajikan di sekitar Selangor iaitu Persatuan Rumah Kebajikan Rita (Kapar), Pertubuhan Keselamatan Kanak-Kanak (Klang) dan Pertubuhan Kebajikan Yesuvin Mahligai (Kajang).

Selain memberi bantuan dan mengunjungi rumah-rumah kebajikan yang terlibat, pasukan sukarelawan Hydro Heroes yang terdiri daripada 25 warga kerja Air Selangor turut sama menyertai program CSR ini dengan mengadakan gotong-royong untuk mengecat dinding, memotong rumput dan membersihkan kawasan halaman di salah sebuah rumah kebajikan tersebut. Selain itu, para sukarelawan ini juga mengadakan aktiviti santai dan menyeronokkan seperti membuat hiasan lantai tradisional ‘kolam’ dan senaman aerobik bersama kanak-kanak di rumah-rumah kebajikan tersebut bagi memeriahkan dan menceriakan lagi sambutan perayaan Deepavali kali ini.

Ingin mengambil berat mereka yang kurang bernasib baik? Adakah anda ingin menyertai kami untuk menyumbang barangan makanan asas kepada golongan kurang bernasib baik melalui program CSR Sesama Mara kami? Dapatkan info lanjut di https://www.airselangor.com/sesamamara/

Tags:

Sesama Mara